Yapay Zeka Yıldızları 36 bin öğrenciye ulaştı, yeni hedef 55 bin

Yapay Zeka Yıldızları 36 bin öğrenciye ulaştı, yeni hedef 55 bin

Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından geçen yıl başlatılan “Yapay Zeka Yıldızları” projesi ilk yılını 36 bini aşkın öğrenciye ulaşarak tamamladı. 12 ilde, 58 farklı noktada, 183 gönüllü eğitmenin katkısıyla yürütülen projeyle birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki 11-18 yaş arası gençler yapay zeka teknolojileriyle tanıştı. Sosyal etki analizine göre, projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım, 5,34 TL değerinde toplumsal geri dönüş sağladı. Projenin ikinci yılında 55 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu’nun katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında projenin ikinci fazı tanıtıldı. Vodafone Vakfı, yeni dönemde lise öğrencilerine yönelik Yapay Zekâ Startup Studio adlı yeni bir inkübasyon programı da başlatıyor.

Bu program kapsamında lise öğrencilerinin geliştirdiği yapay zeka tabanlı girişim fikirleri desteklenecek. Üç ay sürecek program boyunca 20 girişim eğitim alacak, 10 tanesi hızlandırma aşamasına geçecek ve 5 tanesi jüri önünde sunum yaparak yarışacak.

Başarılı girişimciler Cenevre’de düzenlenen AI for Good etkinliğine katılma ve uluslararası yarışmalara doğrudan başvuru hakkı kazanacak. Proje kapsamında öğrenciler yapay zekâ araçlarını öğreniyor, içerik üretiyor ve kendi projelerini geliştiriyor.

Projeye katılan 744 öğrenciyle yapılan araştırmaya göre, öğrencilerin yüzde 85’i yapay zekânın ne olduğunu tanımlayabilir hale geldi. Yüzde 60,5’i komut yazmayı öğrendi. Yüzde 79,5’i eğitimi faydalı ve öğretici bulurken, yüzde 64,2’si öğrendiklerini uygulamaya başladı.

Yeni dönemde yüz yüze, çevrim içi ve web tabanlı eğitimler devam edecek. Gezici Teknoloji Çadırı ile 15 ilde kırsal bölgelerdeki liselere ve köy okullarına ulaşılacak. Köy Teknoloji Ağı kapsamında 45 farklı noktadaki teknoloji sınıflarında eğitim verilecek.

Ayrıca Konteyner Teknoloji Sınıfları aracılığıyla 4 ilde kodlama ve yapay zeka eğitimleri düzenlenecek. Hackathon etkinlikleri de sürdürülecek; bu yıl toplumsal fayda, sürdürülebilirlik ve teknolojiyle iyilik temaları işlenecek.

Habitat Derneği, öğrencileri sadece bilgiyle değil, üretim ve uygulamayla da buluşturuyor. Yapay zekâ, makine öğrenimi, sanal gerçeklik ve dijital denge gibi başlıklarla eğitim içeriği genişletiliyor. Projenin kırsal ayağında, teknoloji erişimi kısıtlı çocuklara ulaşılarak potansiyellerini keşfetmeleri destekleniyor. Habitat, gezici teknoloji aracıyla ulaştığı il sayısını 12’den 15’e çıkarıyor.

Kaynak = https://shiftdelete.net/yapay-zeka-yildizlari-36-bin-ogrenciye-ulasti-yeni-hedef-55-bin

administrator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir